First person shooters BioShock en Re-Volt binnenkort op de iPhone

BioShock en Re-Volt zijn twee first person shooters (fps) die binnenkort beschikbaar komen op de iPhone. Van Re-Volt werd al een werkende demo getoond op de BREW-conferentie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

BioShockOp de conferentie BREW 2008 liet gamesontwikkelaar IG Fun een demonstratie zien van een opmerkelijke first person shooter voor de iPhone: Re-Volt, gebaseerd op BioShock. BioShock werd vorig jaar augustus met succes gelanceerd voor Windows en Xbox360. Er was al bekend dat er door IG Fun aan een mobiele versie werd gewerkt. In het spel speel je Jack, de overlevende van een vliegtuigcrash. Hij moet onderwater in de stad Rapture aanvallen van gemuteerde en mechanische wezens van zich afslaan. Daarbij komen filosofische, psychologische en morele kwesties aan de orde.


Re-Volt BioShockBioShock werd op het PC- en Xbox-platform enthousiast ontvangen. CEO Sean Malatesta liet op de BREW-conferentie een vroege 3D-demo zien van het spel, die er volgens Pocket Gamer al spectaculair uitziet. Op de iPhone hebben de ontwikkelaars nog meer mogelijkheden dan op BREW: zo kunnen ze meer doen met het aanraakscherm en de accelerometer bij de bediening van de game.

Op de BREW-conferentie lieten ontwikkelaars van IUGO Mobile Entertainment ook een eerste versie zien van de game Re-Volt. Deze first person shooter maakt al gebruik van het touchscreen en de accelerometer. Je kantelt de iPhone links en rechts om te draaien en voorwaarts om vooruit te gaan. Een tap op het scherm betekent dat je een schot afvuurt. Omdat er sprake is van automatisch vuren moet je daarna nogmaals tappen om het schieten weer te stoppen. De game draaide op een echte iPhone en hieronder is er alvast een video van te zien.

Meer info: Touch Podium, bedankt Griffin!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.