Volg het EK-voetbal op je iPhone met Euro2008

Euro2008 is een applicatie waarmee je informatie over het Europees Kampioenschap Voetbal op je iPhone kunt raadplegen. De applicatie laat in het Nederlands, Engels en Italiaans zien welke teams er meedoen en wat het wedstrijdschema is.

Startscherm.Het EK kan beginnen, want er is nu een (Nederlandstalige) applicatie waarmee je de wedstrijden kunt volgen. Euro2008 is een complete gids waarmee je geplande wedstrijden, informatie over teams, scheidsrechters, stadion’s en nog veel meer kunt opzoeken. Bij het opstarten kies je de gewenste taal, waarbij je op dit moment kunt kiezen uit Nederlands, Engels en Italiaans. Het handige is dat alle Nederlandse informatie zoals persoonsnamen en prestaties in oranje zijn weergegeven, zodat je bijvoorbeeld in de lijst van topscorers meteen landgenoten ziet.


Ook bij de wedstrijdschema’s zie je meteen wanneer ons land aan de beurt is. De informatie wordt erg overzichtelijk getoond en is (in tegenstelling tot de Engelse versie) volledig vertaald vanuit het Italiaans. De ontwikkelaar zoekt nog mensen die de applicatie naar andere talen willen omzetten.

Twee dingen vragen nog wel om verbetering: het icoon van het programma niet zo mooi, maar daar valt mee te leven. Een belangrijker verbetering zou zijn, als je vanuit het wedstrijdschema ook meteen afspraken in je agenda zou kunnen plannen, of in ieder geval een alarm kunt krijgen wanneer de (Nederlandse) wedstrijden beginnen. En omdat Euro 2008 eigenlijk geen echte applicatie maar een bundel HTML-pagina’s is, moet je telkens bij het opstarten van het programma je taal opnieuw kiezen. Er is dus nog ruimte voor verbetering (of voor een concurrerende applicatie die het net iets anders aanpakt). Wat in andere mobiele voetbalapplicaties vaak voorkomt, is bijvoorbeeld een schema met uitslagen en speelstand, die na elke wedstrijd draadloos kan worden bijgewerkt.

Installeren via: iSpazio (http://repo.ispazio.net)

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.