iPhone-ontwikkelaars praten over hun plannen met de AppStore

iPhonefreakz.com vroeg een vijftal ontwikkelaars van iPhone-software wat ze van plan zijn met de AppStore: moeten we straks voor huidige applicaties betalen en zijn ze met nieuwe applicaties bezig?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone DevelopersAfgelopen weekend hadden we een afspraak met Multinova, de sympathieke oprichter van een site die de afgelopen twee maanden als een komeet omhoog is geschoten: iPhoneFreakz. Het leek ons leuk om eens af te spreken; voor de gezelligheid, maar ook om eens te praten over dingen die zoal op ons afkomen: met name de nieuwe iPhone en de AppStore. Multinova had het idee om eens bij wat ontwikkelaars te vragen wat ze met de AppStore gaan doen: staan alle apps die nu gratis zijn, straks in een betaalde versie in de AppStore? Er zijn wel meer mensen benieuwd naar de plannen van de ontwikkelaars, dus is het leuk om te zien dat iPhoneFreakz het idee meteen in een concreet artikel heeft omgezet.


iPhoneFreakz vroeg vijf ontwikkelaars, namelijk die van MxTube, iSlsk, vWallpaper/iToday, Moleskine/TimeCapsule en Fring, of ze van plan zijn om hun huidige applicaties in de AppStore beschikbaar te stellen. Voor iSlsk is het antwoord meteen duidelijk: een applicatie waarmee je muziek kunt uitwisselen zal Apple niet snel toelaten. Multinova vroeg ook of de ontwikkelaars op dit moment nieuwe apps voor de AppStore aan het ontwikkelen zijn, of ze doorgaan met Installer/Cydia en of ze denken dat de huidige applicaties nog een toekomst hebben als straks de AppStore beschikbaar komt. En dan zijn we natuurlijk ook nog wel benieuwd of de ontwikkelaars van plan zijn om extra geld te gaan vragen voor de applicaties die straks via de AppStore worden aangeboden. Dat hoeft immers niet: ontwikkelaars kunnen hun software ook nog steeds gratis aanbieden, maar als ze betaalde applicaties willen verkopen moeten ze er rekening mee houden dat 30% naar Apple gaat.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 november 2009 om 16:10
Categorie
Diensten

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.