Apple koopt personal assistant-dienst Siri

De personal assistant-software van Siri wordt overgenomen door Apple. De overname van de mobiele zoekdienst kan worden gezien als de volgende stap in de groeiende rivaliteit met Google.

SiriRobert Scoble meldt dat Apple het bedrijf Siri heeft gekocht. Siri is de ontwikkelaar van gratis personal assistant-software voor de iPhone en iPod touch. Tijdens SXSW, een festival voor (onder andere) interactieve media, won Siri onlangs de titel ‘Most Innovative Web Technology’.

De software van Siri, die vooralsnog alleen in de VS te downloaden en te gebruiken is, koppelt spraakherkenningsoftware (van Nuance Communications) aan de technologie van diverse webservices zoals Google Maps, OpenTable en FlightStats. Zo kun je bijvoorbeeld met je stem een restaurantje in de buurt kunt zoeken of zien welke films er draaien en, wanneer je iets interessant hebt gevonden, direct een tafel reserveren of een kaartje kopen.

Waar Siri volgens de kenners vooral in uitblinkt, is de ‘slimme’ software die uit je commando’s, gesproken of getypt, de kernwoorden weet te halen en er passend op kan reageren. Uit de zin “Ik zoek een lunchcafé vlakbij het station van Amsterdam” worden dus ‘lunchcafé’, ‘vlakbij station’ en ‘Amsterdam’ gefilterd en gebruikt om je suggesties te kunnen geven.

Siri bevestigde de aankoop van hun dienst door Apple inmiddels aan Business Insider. Omdat Siri gezien kan worden als een mobiele zoekmachine, is dit de volgende stap in de groeiende rivaliteit met Google.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.