Notifo levert push notificaties voor Twitter, websites en meer

Notifo is een iPhone-applicatie waarmee je push notificaties kunt ontvangen bij binnenkomende Twitter-berichten, gewijzigde webpagina's of aandelenkoersen.

notifoNotifo is een platform dat notificaties levert aan smartphone-gebruikers. Er is al een gratis iPhone-applicatie maar er zijn plannen om ook voor Blackberry en Android zo’n notificatiedienst te starten. Bij Notifo ontvang je berichtjes buiten sms om: Notifo gebruikt daarbij Push.ly en levert de waarschuwingen af als push notificaties. Zo kun je bijvoorbeeld een waarschuwing krijgen als de inhoud van een webpagina is veranderd, als er nieuwe berichten op je rss-feed binnenkomen of wanneer iemand op jouw Twitter-berichten heeft gereageerd. Notifo heeft een eigen API waarmee je als gebruiker aangepaste berichten kunt maken.


De ingebruikname was aanvankelijk wat omslachtig: na het installeren van de Notifo-applicatie op je iPhone moest je eerst naar de browser gaan om daar een account aan te maken (via notifo.com). Daarna ging je weer terug naar de app waar je via Settings de gewenste diensten instelt. In de laatste update is dat verbeterd: het registreren van een account kun je vanuit de applicatie zelf doen, al gebeurt dat nog steeds op een onhandige manier via de ingebouwde browser. En voor het instellen van de diensten moet je ook nog steeds in de browser zijn.

Je kunt nu bijvoorbeeld jezelf een berichtje sturen, om te herinneren dat je aan een bepaalde taak moet beginnen. Je kunt ook een timer instellen die over een zelfgekozen interval afgaat. Een andere mogelijkheid is om een waarschuwing te ontvangen wanneer een aandelenkoers een bepaalde waarde bereikt of wanneer er een veiling van gratis spullen begint (via listia.com). Voor het pushen van de Twitter-berichten maakt Notifo gebruik van Push.ly. Een badge op het programma-icoon geeft aan of er nieuwe berichten zijn, die je hebt gemist.

notifo iphone

Notifo is te vergelijken met Boxcar, een soortgelijke applicatie waarbij je ook voor allerlei gebeurtenissen een push notificatie kunt instellen. Gezien het aantal geschreven reviews in de App Store (één) is de applicatie nog door weinig mensen ontdekt. Dat is jammer, want Notifo is op allerlei nuttige manieren te gebruiken.

Downloaden: Notifo (gratis)

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.