Apple laat Britse gokapplicatie toe tot App Store

Apple heeft een gokapplicatie Betfair toegelaten tot de App Store. Gokken wordt niet genoemd in de voorwaarden waar applicaties aan moeten voldoen.

betfairApple heeft een gokapplicatie van het Britse Betfair toegelaten tot de App Store. Het is voor het eerst dat er via een iPhone-applicatie kan worden gegokt.

“Apple rept in zijn voorwaarden niet over gokken”, zo vertelt Charles Palmer, hoofd mobiele zaken van Betfair aan EGR Magazine. Het bedrijf heeft daarom een applicatie ontwikkeld en ingediend bij Apple, die de app ook daadwerkelijk toe liet tot de App Store.


betfair appIn Nederland heb je weinig aan de applicatie. “De applicatie controleert waar de gebruiker is. Het kan vertellen of je in Groot-Brittannië of Ierland bent en als dat niet zo is, werkt de applicatie niet”, legt Palmer uit.

De locatiecontrole was overigens geen voorwaarde van Apple. “We hebben het ingebouwd als extra voorzorgsmaatregel.” De applicatie controleert ook op leeftijd. Palmer verwacht dat de gokapplicatie gaat aanslaan en dat het past bij het publiek dat het bedrijf wil aanspreken: “Als mensen via Betfair gaan gokken op hun mobiel, is de kans groot dat ze het nieuwste toestel hebben.”

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.