Tien touchscreen-risico’s voor de iPhone

De iPhone vertrouwt behoorlijk op touchscreentechnologie. Dat is gewaagd, want ook als is het een revolutionaire gebruikersinterface, er kan veel misgaan. Een lijstje van 10 grootste irritaties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone heeft nauwelijks knoppen: je bedient bijna alles via het touchscreen. Dat lijkt handig, maar kijk voor aanschaf even naar dit lijstje met 10 problemen waar je bij een touchscreen tegenaan kunt lopen.

  1. Krassen! Stop de iPhone niet in je zak, als daarin ook sleutels, geld en andere spullen zitten. Voor je het weet zit er een kras op het scherm.
  2. Oorafdruk. Hou rekening met een oorafdruk op je scherm, elke keer nadat je gebeld hebt. Ook mensen met een droge huid hebben last van een vette oorafdruk op het scherm.
  3. Zon. Hoe goed de schermtechnologie ook is verbeterd, je zult in fel zonlicht nog steeds moeite hebben om het scherm te lezen.
  4. Niet voor dikke vingers. Ga nu alvast op dieet, zodat je vingers straks slank genoeg zijn om het toetsenbordje te bedienen.
  5. Leg geld opzij. Een apparaat met zo’n groot touchscreen is kwetsbaar, je zult geld opzij moeten leggen voor screenprotectors en hoesjes.
  6. Snelheid. Of liever gezegd: traagheid. Een software-interface reageert bijna altijd trager dan het drukken op een knopje.
  7. Bril kopen. Omdat je constant op het scherm moet kijken kun je dingen die je voorheen bijna blind kon doen (zoals het intikken van een SMS-berichtje) straks alleen nog maar doen door ingespannen op het scherm te krijgen. De iPhone ondersteunt ook geen spraakcommando’s, dus je zult alles handmatig moeten intikken.
  8. Calibratie. Het scherm herkent na verloop van tijd niet meer precies op welke plek je op het scherm tikt. Geen probleem, want opnieuw calibreren is een kleine moeite… maar wel irritant als je het vaak moet doen.
  9. Tweehandsbediening. Bij sommige smartphones is eenhandsbediening makkelijk te doen. Zelfs intoetsen van tekst op het toetsenbordje gaat prima met je duim. Op een touchscreen is dat wat lastiger en zul je met twee handen moeten werken.
  10. Kwetsbaar. Een touchscreen, vooral als ‘ie groot is, is ingewikkelde technologie waarmee meer mis kan gaan dan met een simpel rijtje knoppen. Mocht je buitengesloten worden omdat het scherm niet meer reageert, is de enige knop van de iPhone dan genoeg om je uit de problemen te helpen? En waar zit eigenlijk de resetknop?

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 februari 2013 om 15:25
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.