iHobo: zorg voor een dakloze op je iPhone [UK]

iHobo is een soort Tamagotchi, waarbij een dakloze drie dagen lang in je iPhone woont. Je moet dag en nacht voor hem zorgen, eten en geld verzorgen en hulp bieden.

ihoboiHobo is een soort Tamagotchi, waarbij je een dakloze drie dagen lang moet verzorgen. Je moet dag en nacht voor hem klaarstaan, eten en geld leveren en hulp bieden wanneer je erom wordt gevraagd. Reageer je niet snel genoeg, dan kan je dakloze aan de drugs raken of op andere manieren in de problemen komen. De applicatie is gemaakt voor Depaul UK, de grootste liefdadigheidsinstelling voor dakloze jongeren in het Verenigd Koninkrijk.


Hoewel je al die moeite natuurlijk beter in een echte dakloze kunt steken, denkt Depaul dat mensen zich door deze app bewuster worden van de dagelijkse strijd om het bestaan die je als dakloze jongere meemaakt. De huidige donateurs zijn veelal 65+ en met de app tracht Depaul een jongere doelgroep aan te spreken.

Je krijgt vanzelf push notificaties over de status van jouw dakloze: hij laat weten wanneer hij het koud heeft of moe wordt en wil slapen. Maak je de verkeerde keuzes, dan kan je dakloze in het meest ongunstige geval overlijden. Een statusscherm geeft aan hoe het met het welzijn, de lichaamstemperatuur en de calorie-inname van je dakloze is gesteld. Het is misschien wat wrang dat de applicatie in de App Store in de categorie ‘Vermaak’ is ingedeeld.

Downloaden: iHobo (UK App Store)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 mei 2010 om 21:41
Categorie
Amusement

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.