Woonrapport voor iPhone toont koopsom van huizen in de buurt

Woonrapport is een nieuwe Nederlandse applicatie voor mensen die een woonhuis zoeken. Je kunt prijs- en buurtinformatie opvragen en CBS-gegevens ophalen.

woonrapportWoonrapport is een nieuwe Nederlandse applicatie waarmee je allerlei praktische informatie over woningen kunt opvragen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de verkoopprijzen (koopsommen) van woningen in de buurt op de vragen, zodat je weet wat de buren hebben betaald als je van plan bent een nieuw huis te kopen. Ook zie je in de applicatie de prijsontwikkeling in de loop van de tijd, zodat je kunt zien of jouw huis de kredietcrisis goed heeft doorstaan. Een welstandkaart geeft inzicht in de financiële situatie in de omgeving en de gezinsfase van een huis toont bijvoorbeeld of de buurt populair is bij gezinnen met kinderen.


Twee rapporten zijn gratis op te vragen: de CBS-statistieken en de hoogtekaart. Voor de overige informatie zoals koopsommen moet je €1,59 betalen via een In App Purchase. Koopsommen kun je natuurlijk ook bij het Kadaster zelf opvragen (€0,80 per minuut) en voor buurtinformatie kun je ook op Funda terecht, maar onderweg zou een app makkelijker kunnen zijn.

Downloaden: Woonrapport (gratis)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.