iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Tijding voor iPhone: Nederlands nieuws op categorie gesorteerd

Tijding is een nieuwe Nederlandse app waarmee je nieuws op categorie gesorteerd krijgt. Het nieuws is afkomstig van sites als AD, De Pers en NU.nl.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het opstartscherm. Opstarten duurt een seconde of 10 op een iPhone 3G.In de App Store is een nieuwe Nederlandse applicatie verschenen, die wel wat overeenkomst vertoont met de app Kranten. Maar in plaats van een selectie van kranten uit Nederland en diverse andere landen is de focus bij Tijding volledig op Nederland gericht. Tijding verscheen eerder al in een Amerikaanse versie met de naam Tiding. Later komen er nog nieuwsapplicaties voor andere landen bij.

Bij het opstarten krijg je een lijst met categorieën te zien, zoals Binnenland, Buitenland, Politiek, Economie en Cultuur. Achter een knop ‘Meer categorieën’ gaan nog meer onderwerpen schuil, zoals Voetbal, Vlaanderen en Popmuziek. Tijding slurpt artikelen binnen van AD, De Pers, NU en andere bekende nieuwssites.


Je krijgt steeds de introductie van elk artikel te zien en kunt daarna doorklikken naar het volledige artikel op de website van de krant zelf. Een minpuntje is dat je daarbij niet altijd de voor mobiel geoptimaliseerde website te zien krijgt en dat je de app Tijding steeds moet verlaten. Een ingebouwde webbrowser was een nettere oplossing geweest. Wel is er integratie met Read It Later, Instapaper en Del.ico.us: je kunt je accountgegevens van deze diensten invoeren in de app en kunt de artikelen daarna delen via de genoemde diensten. Aanvullende instellingen zijn er niet; je kunt dus niet aangeven dat politiek nieuws je niet interesseert en dat je voortaan nieuws over popmuziek op de startpagina van Tijding wilt zien.

Downloaden: Tijding (€0,79)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.