Vegetarian Scanner voor iPhone herkent vegetarische producten

Vegetarian Scanner en Halal Scanner Islamic zijn twee iPhone-applicaties waarmee je kunt checken of etenswaren ongewenste ingrediënten bevatten, bijvoorbeeld varkensvlees.

vegetarian scanner iconAls je vegetarisch wilt eten is het lastig om te achterhalen waar zoal dierlijke producten in zitten. Vegetarian Scanner probeert erbij te helpen. Door het scannen van etenswaren met de camera van je iPhone 3GS kijkt Vegetarian Scanner of er misschien toevoegingen aanwezig zijn, waar dierlijke producten in zijn verwerkt. De applicatie werkt op basis van E-nummers en is daarom alleen te gebruiken in Europa, Nieuw-Zeeland en Australië. Dezelfde ontwikkelaar heeft de Halal Scanner Islamic voor de iPhone ontwikkeld om te kijken of er bijvoorbeeld varkensvlees in een voedingsmiddel is verwerkt.


Beide applicaties maken gebruik van tekstherkenning om te zien welke E-nummers er in een levensmiddel zijn verwerkt. Daarna geven icoontjes aan of het product veilig is: een groen vinkje is OK, een rood kruis is absoluut verboden en bij een geel 50/50-teken is er sprake van een twijfelgeval. Dat zo’n scanner nodig is blijkt wel uit de presentatie die Christien Meindertsma vorig jaar op TEDx Amsterdam gaf: van appelsap tot drop, in vrijwel alle etenswaren zijn producten van varkens verwerkt.

Downloaden: Vegetarian Scanner (€1,59) en Halal Scanner Islamic (€1,59)

vegetarian scanner

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.