iConji: communiceer in vreemde talen met je iPhone

iConji Messenger is een manier om via icoontjes met anderen te communiceren. Je hoeft elkaars taal niet te spreken, want icoontjes geven de betekenis aan.

iconji messengeriConji is een nieuwe manier om met anderen te communiceren, zonder dat je elkaars taal hoeft te spreken. De applicatie werkt met pictogrammen waarvan de betekenis in diverse talen getoond kan worden. iConji is bedacht door Kai Staats en Dan Burcaw als een manier om zinvol te communiceren met alleen je handen. Bijna tweederde van de wereldbevolking heeft toegang tot een mobiele telefoon (al zal dat niet altijd een iPhone zijn), maar niet iedereen spreekt Engels. Met iConji kun je toch communiceren.


iConji start met een woordenschat van 1.185 karakters, die kunnen worden omgezet naar Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Hindi, Mandarijn (Chinees) en Japans. Turks en Swahili zijn nog in de maak. De woordenschat van iConji is open: het kan groeien wanneer mensen behoefte hebben aan nieuwe woorden of concepten. Een iConji-karakter is een plaatje van 32 x 32 pixels. Elk plaatje heeft één betekenis, bijvoorbeeld ‘sportwagen’ of ‘eten’. Je kunt er een simpele boodschap mee sturen (“mooie auto!”) maar ook een complexere zin mee samenstellen.

Downloaden: iConji Messenger (€0,79)

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 mei 2010 om 20:07
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.