AmsterdamFUN: de zoveelste iPhone-reisgids voor Amsterdam?

De Canadese ontwikkelaar Kengin heeft een reisgids voor Amsterdam gemaakt met de naam AmsterdamFUN. Naast info over bezienswaardigheden zitten er ook leuke extra's in.

amsterdamfunAmsterdam heeft er een nieuwe toeristische gids bijgekregen: AmsterdamFUN – Deluxe. Het is de eerste iPhone-applicatie van het Canadese bedrijf Kengin. Kaarten wijzen de toerist de weg naar bezienswaardigheden, winkels, nachtleven en lekker eten. Kengin’s CEO Jacob Kennedy maakte de applicatie na een bezoekje aan Amsterdam. Hij werd verliefd op de stad en kwam op het idee om een applicatie te ontwikkelen.


Nu kun je je afvragen of een toerist (tevens ontwikkelaar) betere tips heeft dan applicaties die al in de App Store verkrijgbaar zijn:

Naast de genoemde zijn er nog zeker 10 betaalde gidsen die de weg wijzen naar toeristische plekken in Amsterdam. Toch denkt Kengis nog iets nieuws te kunnen bieden:

We fell in love with Amsterdam and were heading back there recently and thought we should download an app that would help us easily navigate to our favorite places. After searching the iTunes store, nothing was quite what we were looking for, so we decided to make our own.

De applicatie is geschreven vanuit het perspectief van een toerist. Je kunt op een huisdeur kloppen of je iPhone schudden om een willekeurige suggestie te ontvangen. Klop je op het raam in een plaatje dan hoor je een geluid. Ook zitten er verborgen verrassingen in de app. In totaal staan er 80 verschillende bezienswaardigheden en activiteiten aanwezig.

Downloaden: AmsterdamFUN (€0,79)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.