Poetry-applicatie: 1.400 gedichten op je iPhone

The Poetry Foundation heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je 1.400 gedichten op zak hebt. De gedichten zijn van hedendaagse en klassieke auteurs.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

poetry iphoneDe Poetry Foundation, uitgever van het bekende tijdschrift ‘Poetry’ heeft kortgeleden een iPhone-applicatie uitgebracht. De applicatie zorgt dat je meer dan 1.400 complete gedichten op zak hebt, van hedendaagse dichters en oudgedienden. Van William Shakespeare en T.S. Eliot tot César Vallejo en Heather McHugh, alle bekende namen zitten erin. De gedichten zijn ingedeeld op stemming of gelegenheid, zodat je bij gevoelens van nostalgie, verveling of teleurstelling altijd een passend gedicht kunt voordragen.


Favoriete gedichten sla je op in een apart mapje. Vanuit de applicatie kun je gedichten delen met vrienden via Facebook, Twitter of e-mail. De Poetry Foundation heeft ook moeite gedaan om te zorgen dat de applicatie er aantrekkelijk uitziet. Door even te schudden krijg je een gedicht in beeld, dat bij je stemming past.

poetry

Wie in Poetry niets van z’n gading vindt kan ook kijken naar The Classic Poems of Zen Poetry (beide gratis). Wie zelf aan de slag wil kan met de app Let’s Write Poetry (ook gratis) samen met vrienden een gedicht schrijven. Het scherm van de iPhone is misschien niet zo geschikt om een dikke pil van de omvang van Anna Karenina te lezen, maar een gedicht moet wel lukken.

Update: inmiddels is ook American Poetry €0,79) in de App Store verschenen, met maar liefst vijfduizend gedichten van Amerikaanse dichters.

Downloaden: Poetry (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 mei 2010 om 11:58
Onderwerp
Categorie
Lifestyle

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.