StreetMuseum op de iPhone laat historie van Londen zien

Museum of London heeft een gratis applicatie gemaakt, waarmee je via augmented reality de geschiedenis van Londen kunt ontdekken.

streetmuseumEen bezoek aan Londen wordt nooit meer hetzelfde als je de applicatie StreetMuseum van Museum of Londen geïnstalleerd hebt. Deze applicatie legt een augmented reality-laag over je omgeving, zodat je kunt kijken hoe bepaalde straten er honderden jaren geleden uitzagen. De historie is vanaf de Great Fire in 1666 tot de zestiger jaren te bekijken. Bij deze applicatie kijk je door de camera van de iPhone: de 3D-weergave laat zien hoe het er vroeger uitzag. De applicatie is gratis te downloaden.


streetmuseum iphoneJe kunt in StreetMuseum ook gewoon naar een Google-kaart kijken. Door op de bolletjes te tikken verschijnt er meer informatie over een historische plek. Met de gps-functie van je iPhone zoom je in op de locatie waar je op dat moment bent. De augmented reality-functie werkt alleen op de iPhone 3GS, omdat er een kompas is vereist. Op andere iPhones kun je via de kaart toegang met bolletjes krijgen tot alle informatie.

Downloaden: museumoflondon.org.uk

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 mei 2010 om 22:27
Onderwerpen
,
Categorie
Reizen

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.