ASRock AIWI maakt van iPhone een Wii-achtige controller

ASRock AIWI maakt van je iPhone een

virtua tennisASRock heeft een applicatie ontwikkeld waarmee je je iPhone of iPod touch als Wii-controller kunt gebruiken. AIWI is bedoeld voor handhelds met bewegingssensor en aanraakscherm. De verbinding wordt gelegd via Bluetooth of Wi-Fi. Behalve als Wii-controller kun je AIWI ook inzetten als muis en toetsenbord. Deze week is de oplossing te zien op de grote technologiebeurs Computex Taipei 2010.


De website Tweaktown.com maakte alvast een round-up van nieuws dat we op deze beurs kunnen verwachten en ontdekte onder andere deze Wii-controller van ASRock. Ze maakten er onderstaand filmpje over. Na het installeren van de benodigde applicatie op de iPhone en de desktopsoftware op je pc maak je een koppeling tussen beide apparaten. Je kunt nu games spelen zoals je bij de Nintendo Wii-controller gewend bent. Volgens de testers is er via Wi-Fi nauwelijks vertraging te merken in het overbrengen van de bewegingen met je iPhone naar de pc.

ASRock’s oplossing lijkt nog het meest op de iFun, een oplossing die al in 2008 werd gedemonstreerd. Ook daarbij wordt de iPhone een Wii-achtige controller: je moet zwaaibewegingen voor je beeldscherm maken om bijvoorbeeld een golf- of tennisbal weg te slaan. Er zijn ook andere oplossingen bedacht, zoals de Joypad. Daarbij heb je virtuele knoppen op het scherm. Bij ASRock’s oplossing worden nog niet alle games ondersteund, maar er is al een aardig lijstje dat je kunt spelen.

Onderstaande video laat zien hoe je op deze manier Virtua Tennis 2009 kunt spelen:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.