Captio voor iPhone: snel een e-mail naar jezelf sturen

Captio is een iPhone-applicatie waarmee je in één klik een berichtje naar jezelf stuurt. Handig voor mensen die geen afleiding willen en snel ideeën naar zichzelf willen sturen.

captio badgeCaptio is een nieuwe applicatie van het Nederlandse bedrijf Boonbits. Ontwikkelaar Ben Lenarts is een fervent aanhanger van Getting Things Done en miste op zijn iPhone de mogelijkheid om snel een e-mailtje naar zichzelf te sturen. Hij ging zelf aan de slag en maakte Captio. Captio zorgt dat je met minimale afleiding een mailtje naar jezelf stuurt. Als je de Mail-applicatie op de iPhone opent kom je al snel in de verleiding om even naar je overige mail te kijken… en voor je het weet is er een halfuur voorbij.


captio iphone boonbitsEcht spectaculair is de functionaliteit natuurlijk niet, want je kunt ook gewoon via de e-mailapplicatie een mailtje maken en versturen. Maar dat vergt een aantal stappen: je moet je eigen e-mailadres en een onderwerp invoeren. Bij Captio gaat het net iets sneller, zeker als je de app in de iconenbalk onderin het scherm zet, zoals op de afbeelding is te zien. Je tapt op het icoon, tikt je boodschap en drukt op Send. Een foto meesturen kan ook, waarbij je de keuze hebt om een nieuwe foto te maken of een foto uit je camerarol te pakken.

Mensen die een overzichtelijk leven leiden zien het nut van een applicatie als Captio misschien niet. Maar voor mensen die met meerdere projecten, klanten en activiteiten te maken hebben en constant prioriteiten moeten afwegen kan het best handig zijn. Een mogelijk alternatief zijn applicaties als Evernote: daarmee leg je snel notities vast, die je later op de desktop nog eens kunt bekijken.

Een aandachtspunt wat privacy betreft: alle berichten gaan langs de server van Boonbits, maar daar maakt de ontwikkelaar netjes melding van.

Downloaden: Captio (€0,79)
Meer info: Boonbits

captio iphone

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.