Nieuwe Apple TV: online opslag, iPhone OS, 99 dollar

De volgende generatie Apple TV ziet eruit als een iPhone zonder scherm, gaat 99 dollar kosten en heeft maar 16GB opslag. Bestanden haal je uit de cloud.

apple tvEngadget heeft aanwijzingen binnengekregen over de volgende generatie Apple TV. Het apparaat zou draaien op iPhone OS, waarbij de vierde generatie iPhone als basis dient. Het apparaat is veel kleiner geworden, met alleen aansluitingen voor HD-video (1080p) en een stroomkabel.


Intern is dezelfde A4-processor aanwezig met maar 16GB opslagruimte. Insiders omschrijven het apparaat als een “iPhone zonder scherm”. Met slechts 16GB geheugen wijst alles er volgens Engadget op, dat de Apple TV gebruik gaat maken van online opslag.

Wil je toch content lokaal neerzetten dan kun je daarvoor een Time Capsule gebruiken als externe opslagruimte. Momenteel draait de Apple TV nog op een uitgeklede versie van Mac OS X Lite. Overtuigd? Dan zul je voor het prijskaartje ook niet meer wakker liggen: slechts 99 dollar. De huidige Apple TV met 160GB opslag ligt voor $229 in de schappen (in Europa: €269).

Engadget verwacht dat de nieuwe Apple TV niet wordt aangekondigd op de WWDC. Analist Shaw Wu denkt dat ook niet. Hij heeft wel de clouddienst iTunes.com, Mac Pro en MacBook Air-updates op zijn lijstje staan.

Via: Engadget

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.