Knocking Live Video gaat video naar meerdere kijkers streamen

Knocking Live Video krijgt de mogelijkheid om one-to-many videostreams aan te bieden vanaf je iPhone. Tot nu toe kon je maar met één persoon streamen.

knocking liveKnocking Live Video was de eerste iPhone-applicatie waarmee streaming video was toegestaan. Voor Apple was het een grote stap om streaming video zomaar aan te bieden. Alles begon met een mailtje dat Brian Meehan op een zaterdag naar Apple stuurde. Op maandag hing er al meteen iemand van Apple aan de lijn, waarna video-applicaties zoals Knocking Live Video uiteindelijk in de App Store verschenen. Met deze applicatie kun je mensen een seintje geven, waarna ze live kunnen meekijken via de videocamera van de iPhone 3GS. De applicatie is een groot succes: er komen elke dag 13.000 nieuwe gebruikers bij en er zijn inmiddels 1,6 miljoen geregistreerde gebruikers.


Tot nu toe werkte Knocking Live Video steeds met een een-op-een-videostream. Brian Meehan was vorige week op TechCrunch Disrupt om een uitbreiding aan te kondigen: one-to-many streaming van videobeelden. Net als bij Qik kun je dan videobeelden live op internet streamen, terwijl honderden tot misschien wel honderdduizenden mensen meekijken. Ook komt er audio in twee richtingen aan. De nieuwste versie komt binnen 30 dagen in de App Store… als Apple ‘m goedkeurt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.