Lekker debuggen met de iPhoneDbg Toolkit

Core Security Technologies heeft een bundel tools uitgebracht waarmee je iPhone-applicaties en -libraries kunt debuggen. Ook zit er een tunnelfunctie waarmee je via USB toegang krijgt tot de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Debug ToolkitNicolas Economou van CoreSecurity Technologies heeft een iPhone debugger-toolkit beschikbaar gesteld. De toolkit heeft drie belangrijke functies: een iPhone-debugger, een Tunnel-applicatie en een Library Loader-patcher. De Tunnel-applicatie is het meest interessant: hiermee kun je verbinding met een iPhone of iPod touch maken via een USB-kabel. Normaalgesproken doe je dat via SSH over een Wi-Fi-verbinding.


ZDNet heeft een interview met de maker van de iPhoneDbg Toolkit, Ivan Arce. Hij zegt dat grote delen van de functionaliteit van de iPhone in shared libraries zitten, de UNIX-equivalenten van DLL-bestanden onder Windows. Om een programma te kunnen debuggen moet je niet alleen de uitvoering van de programmacode controleren, maar ook de shared libraries die de programma’s gebruiken. En da’s precies wat de component dyld_patcher uit iPhoneDbg Toolkit kan.

Meer info: iPhoneDbg Toolkit
Via: ZDnet

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.