Rabo Rekening Delen: uitgaven delen op de iPhone

Rabo Rekening Delen is een nieuwe financiële applicatie van de Rabobank, waarmee je uitgaven met meerdere mensen kunt delen.

rabo rekening iconAan de flinke reeks iPhone-applicaties van de Rabobank is vandaag weer eentje toegevoegd: Rabo Rekening Delen. Hiermee kun je uitgaven delen met vrienden, rekeningen onderling verdelen en betalingsherinneringen sturen wanneer iemand verzuimd heeft te betalen. Heb je bijvoorbeeld concertkaarten voor je vrienden gekocht of een weekendje weg geboekt, dan maak je een nieuw item in Rabo Rekening Delen aan. Vervolgens geef je aan wie moeten meebetalen en hoe ze dat gaan doen.


Je hebt de keuze uit contant, via een overschrijving of via de dienst Rabo SMS Betalen. Voor dit laatste is al een aparte iPhone-applicatie beschikbaar.

Bij het opstarten van de app moet je eerst een account aanmaken voor Rekening Delen. Dit doe je aan de hand van je e-mailadres (je hoeft dus geen bankrekening te hebben). Bij het versturen van de betalingsverzoeken en -herinneringen zien je vrienden welke betaalopties er zijn en naar welk bankrekeningnummer ze het geld kunnen overmaken. Na de betaling veranderen ze de status van hun betaling via de app of via de website (dus ook geschikt voor mensen die geen iPhone hebben). Rabo Rekening Delen is dus geen betaalapplicatie, maar meer een administratief hulpje om te zorgen dat degene die de rekening heeft betaald niet steeds de sigaar is.

Downloaden: Rabo Rekening Delen (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.