iPhone-navigatie: Navigon geeft korting, TomTom heeft grootse plannen

Navigon heeft de prijs van iPhone-navigatie verlaagd. Voor de Benelux-software betaal je nu 45 euro. Ook bij TomTom zijn er prijsverlagingen gesignaleerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

navigon beneluxNavigon heeft de prijs van diverse navigatie-applicaties voor de iPhone flink afgeprijsd. Voor Navigon MobileNavigator Benelux ging de prijs van €69,99 naar €44,99. Ook voor Europa 10, Oost-Europa en diverse andere landenpakketten ging de prijs omlaag:

Wellicht zit er iets bij voor de vakantie. Turkije, Oost Europa en Midden Oosten zijn namelijk niet in alle Europa-navigatiepakketten aanwezig.

tomtom iphoneConcurrent TomTom verlaagde onlangs ook alweer de prijzen. TomTom Benelux kost momenteel €49,99 en is daardoor iets duurder dan de zojuist afgeprijsde Navigon Benelux. TomTom West-Europa werd in prijs verlaagd van €69,99 naar €59,99. Maar ze zijn meer van plan: TomTom gaat een update uitbrengen voor iOS 4 waardoor de applicatie multitasking zal ondersteunen, lieten ze een paar dagen geleden weten.

Dat is nuttig, want nu stopt de navigatie wanneer je even je agenda wilt raadplegen of een telefoontje moet aannemen. Als straks iOS 4 met multitasking beschikbaar is, blijf je de gesproken aanwijzingen horen wanneer er een andere applicatie actief is. Bestaande gebruikers kunnen straks gratis updaten. Nog meer goed nieuws: de TomTom Carkit is compatibel met de iPhone 4 (zoals we eerder al in een tweettip lieten weten).

De TomTom-carkit is vooralsnog niet compatibel met de iPhone 4. Het scharnierelement aan de onderzijde van de houder maakt geen contact met de dunnere iPhone 4 en daardoor is er ook geen goede koppeling tussen de iPhone 4 en de TomTom-carkit. Een voorlopige huis-tuin-keuken-oplossing is om een (dik) stuk zelfklevend klittenband over het scharnier te plakken.

Tipgever: Bevertje via Twitter (Navigon)

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.