Oplossing voor zoomprobleem in iOS 4

NU en andere applicaties kunnen last hebben van een zoomprobleem in iOS 4. Dit probleem is makkelijk te verhelpen door de zoomfunctie uit te schakelen.

nu-zoomprobleemSommige (maar niet alle!) gebruikers van iOS 4 hebben te maken met een zoomprobleem, zoals op de afbeelding hiernaast is te zien. Daardoor verschijnen teksten in applicaties als NU.nl in extreem grote letters. Heb je ook dat probleem en heb je daardoor moeite om het nieuws te lezen, dan is er een simpele oplossing voor: schakel de zoomfunctie uit.
De zoomfunctie maakt deel uit van de Toegankelijkheids-instellingen van de iPhone 3GS. Het is bedoeld voor slechtzienden.


De zoomfunctie zou standaard uitgeschakeld moeten zijn, maar bij de update naar iOS 4 kan de schakelaar ongewild zijn omgezet. Blijkt dat het geval, dan kun je het probleem als volgt oplossen: ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en check of de optie Zoomen ingeschakeld staat. Zo ja, schakel het uit en je kunt voortaan weer gewoon de nieuwsberichten lezen. Wie behoefte heeft aan een kinderlijk eenvoudige handleiding met plaatjes kan terecht op deze pagina: NU iOS4 zoom-probleem. Er komt binnenkort een update van de NU-applicatie uit, waarin het zoomprobleem ook zonder handmatig ingrijpen is opgelost. Mocht je het probleem ook in andere apps tegenkomen, dan weet je nu wat je eraan kunt doen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juni 2010 om 17:42
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.