Rijksoverheid: alle overheidsinformatie op de iPhone

Rijksoverheid is een iPhone- en iPad-applicatie waarmee je informatie over de Rijksoverheid kunt raadplegen. De app bevat 642 onderwerpen.

rijksoverheid iconOntwikkelbedrijf 2CoolMonkeys heeft vrijwel alle nuttige informatie van rijksoverheid.nl in een app verwerkt. Het resultaat is de applicatie Rijksoverheid, waarin je informatie over 642 overheidsgerelateerde onderwerpen vindt, van Aanbesteden tot Zwerfvuil. Alles is ingedeeld op categorie en zowel te bekijken op de iPhone als op de iPad. Bij het opstarten krijg je de hiernaast afgebeelde tagcloud in beeld, waarmee je kunt gaan zoeken.

Handiger is om meteen voor het tweede tabblad te kiezen: daar vind je de knop onderwerpen, met een alfabetische lijst van de aanwezige categorieën en een zoekvak. Op het tabblad Antwoorden vind je allerlei veelgestelde vragen en antwoorden. Grafisch ziet de applicatie er niet zo aantrekkelijk uit; de app oogt door het standaarddesign wat saai, met alleen de tagcloud als frivoliteit.


De ontwikkelaars maakten eerder applicaties als Rijmpiet (Sinterklaasgedichten) en iBrush, een instructie om je tanden te poetsen. Rijksoverheid is zoals aangegeven geen officiële app die in opdracht van de overheid is gemaakt. Het publiceren van die informatie is volgens de ontwikkelaars gewoon toegestaan.

rijksoverheid

Downloaden: Rijksoverheid (gratis)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.