iMovie voor iPhone 4 in de App Store verschenen

iMovie voor iPhone is in de App Store verschenen. Met iMovie kun je video's bewerken, maar het werkt alleen op de iPhone 4.

imovieApple heeft iMovie voor de iPhone uitgebracht in de Amerikaanse App Store. iMovie is een eenvoudige variant van het desktopprogramma iMovie waarmee je video’s kunt bewerken. De applicatie kost €3,99 en vereist een iPhone 4; installatie op een 3G of 3GS heeft geen zin. Dat Apple alleen voor de iPhone 4 heeft gekozen, heeft waarschijnlijk te maken met de snellere processor en de grotere hoeveelheid RAM in dit toestel.


imovie for iphoneDe applicatie bevat vier functies: het filmen en bijsnijden van video’s, toepassen van thema’s, toevoegen van muziek en foto’s en het delen van het eindresultaat via MobileMe of YouTube. Het exporteren van de video is mogelijk in drie formaten: Medium, Large en HD. Bij de thema’s is sprake van een bijbehorende set titels en overgangseffecten, inclusief eigen soundtrack. Je hoeft alleen maar aan te geven welk gedeelte van een filmpje je wilt gebruiken en iMovie doet de rest. Invoegen van foto’s is een kwestie van foto maken en toevoegen aan je project. Voor elke foto kan het Ken Burns-effect apart worden ingesteld.

Downloaden: iMovie (€3,99 – alleen US App Store)

imovie app store

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.