Trainer: woordtrainers Engels, Spaans, Duits en Italiaans voor de iPhone

Trainer is een applicatie waarmee je talen kunt leren: Spaans, Duits, Italiaans en Engels zitten in het assortiment. Je traint woordjes en kunt daarna een examen doen.

woorden-lerenOntwikkelaar Astrid Jansen heeft een serie woordtrainers in de App Store uitgebracht, precies op het goede moment voor mensen die op vakantie gaan en nog snel hun talenkennis willen bijspijkeren. Er zijn vier varianten: EN-NL, NL-ES, NL-DE en NL-IT om Engels, Spaans, Duits en Italiaans te leren. In de volledige versie van de app vind je 25 categorieën met veelgebruikte worden. Gelukkig blijft dat niet beperkt tot ‘hallo’ en ‘hoe gaat het?’ maar je leert ook nuttige woorden als tandenpoetsen of kletsen. Je krijgt per categorie steeds één woord in beeld, met de mogelijkheid om de woorden zowel in het Nederlands als in de vreemde taal te laten uitspreken.


woord-trainerVervolgens kun je doorgaan naar de woordtrainer, waar je multiple choice-vragen moet beantwoorden. Bij elk Nederlands woord krijg je drie opties in de vreemde taal (of andersom). Dat is bij sommige onderwerpen niet zo moeilijk, maar gelukkig is er ook een optie waarbij je zelf de woorden moet intikken. Zo leer je je schrijfvaardigheid verbeteren. Het is ook mogelijk om te luisteren naar woordjes waarbij de tekst niet zichtbaar is, om je luistervaardigheid te trainen.

Ben je uitgetraind, dan is er een examen om je woordenkennis te laten testen. Eventueel is er daarbij de mogelijkheid om vrienden via Twitter, Facebook of e-mail uit te dagen. Het mooie van deze apps is dat je vanuit het Nederlands de woordjes kunt trainen. In de App Store zijn ook wel andere woordtrainers te vinden, zoals Basic Italian for Dummies (momenteel nummer 1 in de categorie Onderwijs), maar die is Engelstalig. Toch lopen ook de Trainer-applicaties goed: de Nederlands-Engelse en Nederlands-Spaanse versie staan in de App Store momenteel op nummer 4 en 5 bij gratis apps in de categorie Onderwijs.

De Lite-versies hebben ieder 2 categorieën en zijn gratis:

De Full-versies bevatten elk 25 categorieën en kosten €1,59:

trainer

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.