Firefox Home iPhone-applicatie ingediend bij de App Store

Firefox Home is ingediend bij de App Store. De applicatie geeft toegang tot je Firefox bookmarks, browsergeschiedenis en tabbladen, aangevuld met een Awesome Bar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

firefox-homeMozilla heeft Firefox Home bij de App Store ingeleverd. Het gaat niet om een volwaardige browser, maar om een hulpmiddel om toegang te krijgen tot je Firefox-bookmarks, browsergeschiedenis en geopende tabbladen. Omdat de functionaliteit relatief beperkt is, is er weinig kans dat Apple de applicatie zal afwijzen. Firefox Home gebruikt je browsergegevens, die zijn gesynchroniseerd met ‘the cloud’ zodat je iPhone een verlengstuk wordt van je desktopbrowser.


Firefox Home - ZoekhistorieEen van de leukere onderdelen is een Awesome Bar, een Firefox-adresbalk die suggesties geeft op basis van je eerdere surfgedrag. Wil je daadwerkelijk een website bezoeken, dan heb je uiteindelijk de ingebouwde iPhone-browser Safari nodig.

Er is Firefox Sync vereist om het allemaal te laten werken. Firefox Sync zorgt ervoor dat je gegevens met meerdere apparaten kunt uitwisselen. Helaas is Firefox Home op dit punt nog beperkt, want het synchroniseren werkt wel richting de iPhone, maar je kunt de activiteiten die je op de iPhone onderneemt niet terug synchroniseren met andere apparaten – het is eenrichtingsverkeer.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Firefox Home is al met al dus niet te vergelijken met Fennec, de mobiele versie van de Firefox-browser, die momenteel in ontwikkeling is voor Android. Firefox Home kan wel in een aantal situaties handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je snel in de auto bent gesprongen en onderweg ontdekt dat je info nodig hebt van de website die je thuis hebt open staan.

Meer info: Blog Mozilla

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.