Nederlandse apps: HEMA Foto, ABN AMRO Saldo en Belstatus

Drie korte nieuwtjes over Nederlandse apps: ABN AMRO Saldo kreeg een update, Belstatus is straks klaar voor iOS 4 en HEMA lanceerde de app HEMA Foto.

hema foto iphoneDrie korte nieuwtjes over Nederlandse iPhone-applicaties: de HEMA heeft een foto-applicatie gelanceerd waarmee je fysieke ansichtkaarten kunt versturen en ook je foto’s kunt laten afdrukken, ABN AMRO heeft een update uitgebracht voor de Saldo-applicatie en zet de toekomstplannen uiteen en Belstatus is binnenkort verkrijgbaar in versie 3.0, met aanpassingen voor iOS 4.

HEMA Foto gelanceerd

hemaOm te beginnen de HEMA-fotoapplicatie. Deze speelt in op de wens om foto’s van je iPhone te laten afdrukken als ansichtkaart. Er zijn al meerdere applicaties waarmee dat kan (Bluppr, Saluti en HeyEllo bijvoorbeeld), maar de HEMA heeft in ieder geval één pluspunt: voor trouwe klanten is het makkelijk om foto’s uit het HEMA-webalbum te gebruiken voor de ansichtkaarten. De kaarten worden wereldwijd verstuurd voor €1,35 en verschijnen binnen twee dagen op de deurmat. Afrekenen kan gek genoeg alleen met creditcard (Mastercard en VISA), niet met iDEAL of een andere methode die voor iedereen bereikbaar is. Het kaartje heeft een formaat van 10 x 15 cm, er zijn meerdere thema’s en de benodigde adressen importeer je vanuit je iPhone-adresboek. Er zit nog meer functionaliteit in de app, namelijk het uploaden van foto’s naar de HEMA-fotoservice. Foto’s laten afdrukken kan ook: selecteer de gewenste foto’s en geef aan op welk afleveradres je ze wilt ontvangen.

Downloaden: HEMA Foto (gratis)

hema foto

ABN AMRO Saldo krijgt meer functies

abn amro saldoABN AMRO heeft gisteren een update uitgebracht van ABN AMRO Saldo, de mobiele bankierapplicatie van de bank. Op de website hebben ze de plannen uiteengezet met deze applicatie. Er komen Android- en Blackberry-versies in het derde kwartaal van 2010, maar de iPhone-applicatie krijgt ook nieuwe functies:

  • 3e kwartaal 2010: valutacalculator en ABN AMRO Locator voor het opzoeken van kantoren;
  • 3e kwartaal 2010: toegang voor eenmanszaken;
  • 4e kwartaal 2010: bij- en afschrijvingen tonen;
  • 1e kwartaal 2011: kleine bedragen overmaken;
  • 2e kwartaal 2011: toegang voor overige bedrijven.

De genoemde planningen zijn nog onder voorbehoud. De bank is van plan de nieuwe functionaliteit eerst uitvoerig te testen, voordat de klant ermee aan de slag kan. Bij de Rabobank zijn alle genoemde functies al mogelijk op de iPhone via Rabo Mobiel Bankieren.

Downloaden: ABN AMRO Saldo (gratis)

Belstatus krijgt update

Gebruikers van de iPhone-applicatie Belstatus kunnen binnenkort een update naar versie 3.0 tegemoet zien. De applicatie is al ingediend bij Apple en wacht op goedkeuring. De nieuwe versie is geoptimaliseerd voor iOS 4 en heeft een nieuwe functie: gegevenshistorie.

Downloaden (oude versie): Belstatus (€0,79)

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.