WorkSnug Pro: iPhone-applicatie voor mobiele werkers in Nederland

WorkSnug Pro is een iPhone-applicatie voor mobiele werkers. De applicatie laat zien waar mobiele werkplekken te vinden zijn en hoe de koffie is.

worksnug iphoneWorkSnug, Plantronics en Cisco hebben gezamenlijk een applicatie uitgebracht: ze presenteren vandaag WorkSnug Pro. Dit is een augmented reality-applicatie voor de iPhone waarmee je de beste werkplekken in grote steden kunt vinden. WorkSnug Pro ondersteunt al meer dan 12 steden wereldwijd. Ook de Randstad is vertegenwoordigd met de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden. Voor de Belgen is momenteel alleen Brussel aanwezig. Je kunt recensies schrijven over mobiele werkplekken en meteen online zetten. Een mobiele werkplek hoeft niet altijd een bedrijfsverzamelgebouw of een gedeeld kantoor te zijn: ook bibliotheken, café’s en koffiesalons kunnen geschikt zijn om wat te werken.


worksnug iphoneNatuurlijk komen er ook centra met mobiele werkplekken in de app voor. Na aanmelding op WorkSnug.com kan het reviewen beginnen. Nieuwe reviews verschijnen binnen een dag op de website en in de applicatie. Je kunt ze vinden door met augmented reality rond te kijken in de omgeving: je ziet dan de beschikbare werkplekken in de buurt en de bijbehorende recensies. Je leest of er stroomvoorzieningen (voor je laptop) en Wi-Fi-connectiviteit beschikbaar zijn.

Ook sfeer en kwaliteit van de koffie komen aan de orde, evenals het geluidsniveau. Mobiele werkers blijken het geluidshinder namelijk als belangrijke factor te zien om productief te kunnen werken. Daarom bevat de applicatie een Plantronics decibelmeter. Je meet op de mobiele werkplek het geluidsniveau en stuurt dit vervolgens naar de centrale database. Een mooie samenwerking dus tussen drie bedrijven: WorkSnug verzamelt de reviews, Plantronics levert de decibelmeter en Cisco heeft een serie Smart Work Centres waar je rustig kunt werken.

Ik heb de applicatie geïnstalleerd en wat een beetje jammer is, is dat je de applicatie niet kunt gebruiken zonder eerst een gebruikersnaam te kiezen. Je hebt daarbij de keuze uit het invoeren van je Twitter-accountgegevens (dat heb ik maar niet gedaan, om eventuele reclametweets te voorkomen) of door het invullen van een naam. Daarna kijk je in de omgeving rond. Wat onhandig is, is dat de naam van de werkplek net niet goed leesbaar is (ook niet als je je toestel omhoog of omlaag kantelt). Door te tappen op de naam krijg je uiteindelijk wel de volledige naam en omschrijving te zien.

worksnug iphone

Downloaden: WorkSnug Pro (gratis)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.