Toch geen Lemmings op de iPhone

De geplande conversie van Lemmings voor de iPhone is van de baan, omdat Sony als rechthebbende heeft laten weten er niet van gediend te zijn.

Vorig weekend postten we het nieuws dat er een gratis versie van de klassieker Lemmings aan zit te komen. Dat gaat niet door, want de rechthebbende partij, Sony, heeft laten weten er niet van gediend te zijn dat Mobile 1UP hun rechten gebruikt voor een iPhone-game. De ontwikkelaar zal het werk aan de verschillende versies van het spel moeten staken.


De reactie van Sony was wel te verwachten, want het bedrijf heeft er directe belangen bij. Zo zullen er in de nabije toekomst alleen nog maar Lemmings-games op Sony-platformen uitkomen, zoals de PSP en Playstation 3. Ontwikkelaar Mobile 1Up zegt geprobeerd te hebben de rechten te kopen, maar dat is ze niet gelukt. Sony is momenteel zelf niet bezig met een titel uit de Lemmings-franchise en het is inmiddels alweer ruim drie jaar geleden sinds er een Lemmings-titel uit is gekomen.

Lemmings is een spel waarin je ervoor moet zorgen dat de lemmingen het einde van het level bereiken. De levels zitten vol met obstakels en aangezien lemmingen als een kip zonder kop doorlopen, is het nog een behoorlijke klus. Zo kun je trappen bouwen om hoogten te bereiken, graven om juist een verdieping lager uit te komen en ze zelfs met een parasolletje van platformen laten afspringen. Lemmings was begin jaren negentig één van de populairste videogameseries.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 juli 2010 om 19:13
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.