Disney koopt Tap Tap Revenge-ontwikkelaar Tapulous

Disney heeft gamesontwikkelaar Tapulous gekocht. De maker van muziekgames voor iPhone en iPad treedt in dienst bij Disney.

taptapDisney heeft vandaag een bijzondere deal gesloten: ze hebben de bekende iPhone-gamesontwikkelaar Tapulous gekocht. Tapulous maakt de populaire ritmegames Tap Tap Revenge, waarvan er inmiddels 15 stuks in de App Store staan: van Lady Gaga Revenge tot Justin Bieber Revenge en alles daar tussenin. Oprichter Bart Decrem zal in dienst treden bij Disney als vice-president, net als COO Andrew Lacy. Tapulous heeft tot nu toe $1,8 miljoen van informele investeerders ontvangen en heeft een winstgevende business opgebouwd met iPhone-games en onlangs met een soortgelijke game voor de iPad onder de naam Tap Tap Radiation. Alle games zijn steeds op hetzelfde principe gebaseerd: meetappen met de muziek.


tap tap revengeDisney Interactive Studios heeft al een aantal games in beheer, waarvan de meeste te maken hebben met Disney-films of karakters uit films, zoals Hannah Montana en Toy Story. Ze maken ook games voor de GameBoy, Xbox en PS3. Disney heeft zelf een 22-tal iPhone-applicaties, veelal in het segment ‘lief en grappig’: Disney Fairies Fly, Toy Story Mania en The Muppets Animal Drummer zijn voorbeelden daarvan. Recent investeerden ze in Playdom. Muziekgames zitten er nog niet bij. Tapulous heeft die wel: naast de vele Tap Tap-varianten hebben ze ook de muziekgame Riddim Ribbon.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.