Capcom brengt klassieker 1942 naar de iPhone

Capcom's klassieke game 1942, van ontwikkelaar Capcom, is vanaf heden ook te downloaden voor de iPhone.

Een van de eerste uitgebrachte games van Capcom, 1942, is zojuist verschenen in de App Store. In de game neem je de rol aan van een gevechtsvliegtuig en is het de bedoeling om zoveel mogelijk tegenstanders neer te halen. Voor €2,39 is het spel te downloaden en daarmee haal je een heuse klassieker binnen. Het spel werd vorige maand aangekondigd op de E3-beurs.


Capcom’s 1942 krijgt de subtitel ‘First Strike’ mee. Het spel is een directe overzetting van de ‘Joint Strike’-versie die eerder al op Xbox Live Arcade en Playstation Network verscheen. Het enige echt grote verschil is dat je de iPhone-game niet met meerdere spelers zal kunnen spelen; dat was voorheen wel mogelijk.

De eerste versie van 1942 verscheen eind 1984 in de arcadehallen en was toentertijd een van de meest succesvolle titels. Het spel is uiteindelijk overgezet naar vele andere platformen zoals de NES en maakte deel uit van Capcom’s Classics Collection die op de Xbox, PSP en Playstation 2 verscheen. Twee jaar geleden verscheen de eerder genoemde remake op Xbox Live Arcade en Playstation Network, die nog steeds tot de beste shoot-em-ups ooit gemaakt behoort.

Downloaden: 1942: First Strike (€2.39)

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.