iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

10 juli is Appsgiving Day: doe een app cadeau

Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van de App Store, hebben de mensen achter iWishApp het idee opgevat om 10 juli uit te roepen tot AppsGivingDay: de dag waarop je de ander een app cadeau doet.

10 juli - AppsGivingDayMorgen viert de App Store zijn tweede verjaardag. Reden voor een feestje. En voor een aantal mensen om er meteen een ‘officiële’ feestdag van te maken: AppsGiving Day. Zoals de naam al doet vermoeden is het de bedoeling om een applicatie cadeau te doen. Dat kan een applicatie voor je iPhone of iPod touch zijn, maar natuurlijk ook een van de meer dan 14.000 iPad-apps.

Het idee achter de actie is simpel. Je zoekt in de App Store (vanuit iTunes of de App Store-applicatie) een betaalde applicatie uit die je aan een familielid, vriend, collega, kennis of wie dan ook wilt schenken. Daarna klik je op het driehoekje en kies je voor ‘Schenk deze app’. Vervolgens is het een kwestie van het formulier invullen en verzenden. Mocht je nou geen idee hebben welke app je aan een ander kan schenken, dan hebben de bedenkers alvast wat apps geselecteerd om je op weg te helpen:

AppsGivingDay - Geselecteerde apps

De bedenkers, de mensen achter iWishApp, zetten sociale media in om zoveel mogelijk mensen op te roepen om mee te doen aan het initatief. Je kunt ze volgen op Twitter en Facebook. In beginsel is het natuurlijk een actie vanuit commercieel oogpunt, maar wel een erg leuke wat ons betreft.

Via: One More Thing

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.