iChatr: chatroulette voor iPhone 4

iChatr lijkt het meest op Chatroulette: je krijgt een willekeurige gebruiker in beeld waarmee je via de videocamera van de iPhone kunt chatten.

ichatriChatr is een nieuwe applicatie die is afgekeken van Chatroulette. De applicatie is alleen geschikt voor gebruikers van een iPhone 4 en gebruikt de camera aan de voorzijde van het toestel om een videochat met een willekeurige andere gebruiker tot stand te brengen. Met een swipe-beweging blader je door naar de volgende persoon. Om ook met de andere persoon te kunnen praten moet je je oordopjes indoen; de ontwikkelaars waren blijkbaar vergeten dat de iPhone ook gewoon een speaker heeft.


Er zijn in de App Store wel meerdere applicaties die Chatroulette beloven, maar daarbij gaat het om tekstchat, eventueel aangevuld met foto’s. Die apps zijn dan ook op alle iPhones te gebruiken. Maar iChatr is de eerste iPhone-applicatie die nog het meest de echte Chatroulette-belevenis met video’s benadert. De app werkt net als FaceTime alleen via het Wi-Fi-netwerk.

Downloaden: iChatr (gratis – alleen voor iPhone 4)

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.