Apple brengt versie 3.0 van iPhone-configuratieprogramma uit

De iPhone Configuration Utility heeft een update gehad naar versie 3.0 en heeft aanpassingen gekregen voor iOS 4. Ook zijn er bugfixes doorgevoerd.

iphonesApple heeft versie 3.0 van het iPhone-configuratieprogramma (iPhone Configuration Utility) uitgebracht. Deze bevat ondersteuning voor iOS 4 en een aantal bugfixes. De tool kan op meerdere manieren van pas komen in een zakelijke omgeving of bij bètatesters en ontwikkelaars. Je kunt ermee troubleshooten bij problemen en ad-hoc versies van applicaties installeren als de computer waarmee je normaal synchroniseert niet bij de hand is. Bovendien kun je de tool gebruiken om de iPhone van een derde partij te voorzien van een app. De tool is vrij beschikbaar voor iedereen, ook als je geen ontwikkelaar of IT-beheerder bent.


De oorspronkelijke bedoeling van het iPhone-configuratieprogramma is het aanmaken van configuratieprofielen voor toestellen die binnen een bedrijf worden uitgegeven aan medewerkers. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven welke applicaties de gebruikers wel en niet mogen gebruiken, zonder dat je op elk toestel in de ‘parental controls’ hoeft te duiken.

Meer info: Apple-website
Downloaden: Mac en Windows

iphone configuratieprogramma

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.