Firefox Home voor iPhone in de App Store gearriveerd

Firefox Home voor de iPhone is in de App Store aangekomen. De browsersync-applicatie werd vijftien dagen geleden ingeleverd bij Apple.

firefox iphoneApple heeft de eerste Firefox-applicatie voor de iPhone goedgekeurd. De applicatie staat nu in de App Store, nadat hij vijftien dagen geleden bij Apple was ingeleverd. Firefox Home is een simpele app waarmee je bookmarks, browserhistorie en geopende tabbladen kunt synchroniseren, zodat je ook op de iPhone toegang tot die informatie hebt. Mozilla wilde wellicht niet de gok nemen om Fennec, de mobiele Firefox-browser, alvast in de App Store uit te brengen aangezien het zich nog in een vroege test- en ontwikkelfase bevindt.


Firefox Home bevat naast de synchronisatie van browsergegevens ook nog wat extra’s: een Awesome Bar. Deze laat je favoriete websites zien, op basis van het aantal keren dat je een website hebt bezocht.

Firefox Home maakt gebruik van de Firefox Sync add-on, die je browserhistorie en geopende webpagina’s online opslaat zodat je er vanaf meerdere apparaten gebruik van kunt maken. Je zult dus Firefox Sync ook op de desktop moeten installeren om de browserhistorie op je iPhone te kunnen terugzien.

Doe daarom het volgende:
1. Installeer Firefox Sync op je desktop.
2. Herstart Firefox en maak een Sync-account aan.
3. Installeer Firefox Home op je iPhone.
4. Log in met je zojuist aangemaakte Firefox Sync-account.

Speciale ondersteuning voor de iPad of het Retina Display van de iPhone 4 is er nog niet.

Downloaden: Firefox Home (gratis)

firefox sync

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.