Regenalarm voor iPhone waarschuwt voor regenbuien

Regenalarm waarschuwt door middel van push- en lokale notificaties voor aankomende regenbuien en toont de resultaten in een overzichtelijke grafiek.

Regenalarm-logoEr zijn al heel wat iOS-applicaties die je de weersvoorspellingen op je iPhone of iPad laten bekijken. Maar nu is er Regenalarm, een Nederlandse applicatie die je tot maximaal twee weken vooruit waarschuwt wanneer regenbuien verwacht worden, zodat je weet of je een paraplu mee moet nemen of ergens moet gaan schuilen. De applicatie is ontwikkeld door Rits Plasman, een Nederlandse zelfstandige iPhone-ontwikkelaar. Hij gebruikt voor de applicatie de gegevens van de populaire website Buienradar.nl. De app werkt daardoor dus alleen in Nederland.


Regenalarm onderscheidt zich van andere applicaties door de manier waarop de resultaten gepresenteerd worden. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om geen weerkaartjes of tabellen te gebruiken, maar de gegevens te verwerken in een simpele grafiek, waaruit afgelezen kan worden hoeveel neerslag wordt verwacht. Regenalarm toont gegevens van de huidige locatie en van maximaal 10 opgeslagen locaties. Naast regen toont de applicatie een overzicht van andere gegevens per locatie, zoals temperatuur, windkracht, luchtdruk en meer, evenals de Twitter-feed van Buienradar.

De applicatie kan je realtime op de hoogte houden van de verwachte neerslag op opgeslagen locaties. Dat gebeurt door middel van push notificaties. Om updates over de huidige locatie te ontvangen dient je toestel ondersteuning te hebben voor de multitaskingfunctionaliteit van iOS 4. De applicatie is reeds voorbereid op de nieuwe iPhone, ondersteunt zowel iOS 3 als iOS 4 en is geschikt voor de iPhone, iPod touch en de iPad.

Downloaden: Regenalarm (€1,59)

Reacties: 51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.