CNN lanceert internationale nieuwsapp voor iPhone

De internationale versie van CNN App on iPhone is gelanceerd. Deze app biedt snelle toegang tot het belangrijkste nieuws.

cnn iphoneCNN heeft zojuist een internationale nieuwsapplicatie voor de iPhone gelanceerd. De interactieve applicatie biedt je de mogelijkheid om op basis van onderwerp het nieuws te volgen. ook zitten er video’s in. In de Verenigde Staten was al een nieuwsapplicatie voor de iPhone beschikbaar. Deze internationale versie is meer gericht op het wereldnieuws. De CNN-applicatie is aangepast voor iOS 4 en bevat push notificaties om meteen op de hoogte te blijven van belangrijk nieuws. Ook is er gelokaliseerde content aanwezig en een mogelijkheid om gepersonaliseerd nieuws te lezen.


cnn-nieuws-itemIn het kort de mogelijkheden op een rijtje:

  • Personalisatie via My CNN: mogelijkheid om een bepaald nieuwsverhaal of topic te volgen, waarbij je automatisch een waarschuwing krijgt als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Ook kun je interessante artikelen opslaan om later offline te lezen. Het regionale nieuws is afgestemd op de gekozen regio: Afrika, Azië, Europa, Latijns America of Midden Oosten.
  • iReport: een directe koppeling met nieuws dat door gebruikers is gegenereerd. Je kunt bladeren door het nieuws, inloggen met je account of als gast zelf foto’s en video’s uploaden. Dit is mogelijk met de iPhone 3GS en 4. Je kunt hier ook inloggen om te zien welke opdrachten er klaar staan voor de community.
  • Laatste nieuws: de app bevat natuurlijk ook het gewone nieuws, verdeeld over de secties Top Stories, Business, Sport en dergelijke. Bij elk artikel staan de hoofdpunten opgesomd, voor mensen die weinig tijd hebben. Je kunt deze nieuwtjes delen via e-mail, Twitter en Facebook.

Naast deze geschreven artikelen zijn er in de app ook veel on-demand videoclips te vinden rondom het wereldnieuws. De app is gratis te downloaden. Er zitten bij de lancering reclamebanners van windenergiebedrijf Suzlon in de app.

Downloaden: CNN App on iPhone (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2010 om 0:04
Onderwerp
Categorie
Nieuws

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.