1Password synchroniseert vanaf nu met Dropbox

1Password heeft gekozen voor een oplossing om wachtwoorden draadloos te synchroniseren, via Dropbox.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

1password-iphone1Password is een applicatie om gemakkelijk wachtwoorden te bewaren, zowel op de iPhone als op de Mac. Daarmee wordt het haalbaar om voor elke website of elk forum een apart wachtwoord te gebruiken, zonder dat je alles hoeft te onthouden. Agile Web Solutions heeft nu een update uitgebracht voor 1Password op de iPhone waarmee je website-inloggegevens, creditcardinformatie en andere geheime informatie draadloos kunt synchroniseren, ook via Dropbox.


1Password werkte voorheen met Wi-Fi-synchronisatie. Daarvoor moesten computer en iPhone op hetzelfde draadloze netwerk aangesloten zijn. Het onhandige daarvan is dat je de laatste wijzigingen niet altijd bij de hand hebt wanneer je onderweg bent. Door de Dropbox-omweg werkt het nu wel, al was het mooier geweest als Agile Web Solutions voor een eigen oplossing had gekozen zodat je gegevens niet, zoals nu, over twee externe partijen zijn verspreid.

1password

Na het invoeren van je inloggegevens wisselt 1Password de gegevens via Dropbox uit, zodat je ze met alle draadloos verbonden apparaten kunt synchroniseren, ook via een 3G-verbinding. De gegevens zijn bij Dropbox met SSL en 256-bits AES versleuteld, terwijl 1Password zelf voor 128-bits versleuteling heeft gekozen. Een Dropbox-account is gratis te openen. Wil je de complete oplossing en heb je meerdere apparaten, dan ben je behoorlijk wat geld kwijt omdat je de iPad-versie apart moet kopen. De universele versie van 1Password Pro kun je op iPhone en iPad installeren, zonder tweemaal te hoeven betalen. Verder is de aanschaf van de desktopsoftware verplicht en die desktopsoftware is alleen verkrijgbaar voor de Mac. Alleen 1Password Pro heeft een update gekregen, 1Password voor de iPhone en 1Password voor de iPad nog niet.

Update: Er komt nog een update voor de normale versie 1Password, waar ook Dropbox-ondersteuning in zit.

Downloaden:

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.