JazzMasters, database-app van Nederlandse jazzmusici

JazzMasters is een Nederlandse app met bijna alle in Nederland werkende jazzmusici. In de database is van de musici de naam, telefoonnummer, e-mailadres en het instrument dat ze bespelen te vinden.
Peter Zantingh - · Laatst bijgewerkt:

JazzMastersOok voor hele specifieke doelgroepen worden iPhone-applicaties gemaakt. Het Nederlandse JazzMasters bijvoorbeeld: zij hebben de databank met (bijna) alle in Nederland werkende jazzmusici van jazzmasters.nl onlangs omgezet naar een iPhone-app. Het resultaat is een lijst met contactgegevens van al die muzikanten. Handig voor wie een jazzband wil beginnen of een goede trompettist zoekt.

JazzMastersVeel meer dan de lijst met namen, gesorteerd op het instrument dat ze bespelen, is de applicatie niet. Van iedere muzikant staan telefoonnummer, e-mailadres en website genoemd. Je kunt de contactgegevens gemakkelijk toevoegen aan je eigen contacten.

De enige andere feature is de wekelijkse nieuwsbrief, waarvan de meest recente via de applicatie is te lezen. Daarin onder andere de aankondiging van een aantal optredens en workshops.

JazzMasters voor de iPhone is ontwikkeld door Gerlo Hesselink. Hij heeft hiermee een nogal summiere app afgeleverd, maar eentje die wellicht voor sommigen toch uitkomst kan bieden.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.