Belgische stad Mechelen lanceert eigen iPhone-applicatie

De stad Mechelen heeft als eerste Belgische stad een iPhone-applicatie gelanceerd. Je kunt er lokale info mee opvragen en push notificaties krijgen bij noodsituaties.

Rotterdam heeft er eentje, Amsterdam ook en zelfs Leiden doet eraan mee: een eigen iPhone-applicatie. Dan kan België natuurlijk niet achterblijven: Mechelen heeft als eerste stad in België een officiële iPhone-applicatie, waarmee je op de hoogte blijft van nieuwtjes in de stad. Ook kun je de evenementenagenda raadplegen. Bijzonder is dat de applicatie ook push notificaties ondersteunt, die de stad wil inzetten bij communicatie in crisissituaties. iPhone-bezitters kunnen dan alvast dekking zoeken.


Volgens schepen Kristl Strubbe van Open Vld was de investering in de app zeer miniem, omdat ze al een goed content management systeem voor de website mechelen.be hadden, dat op mobiele apps was voorbereid.

mechelen

De lancering past volgens Strubbe in het mobiele internet ICT-beleid van de stad. “De iPhone blijkt enorm populair en de gebruikers ervan zijn bovendien de meest actieve in het downloaden van toepassingen of apps. Op termijn worden er applicaties voor alle smartphones en mobile internetgebruikers gelanceerd”, zegt Strubbe. De app bevat brede informatie over het dagelijks leven, aanvragen voor bouwvergunningen, infrastructuur en evenementen. Voor toeristen is de app misschien wat minder geschikt.

Downloaden: Stad Mechelen (gratis)
Tipgever: Luc

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.