Film1: televisiegids met achtergrondinfo en trailers

De iPhone-app van televisiezender Film1 bevat een televisiegids met achtergrondinformatie over films. Ook zijn er ruim duizend trailers te bekijken.

Film1 iPhone-appTelevisiezender Film1 heeft een eigen televisiegids gelanceerd voor de iPhone. Met de applicatie kun je zien welke films wanneer te zien zijn op Film1 of één van de aanverwante filmzenders. Daarnaast kun je bij elke film achtergrondinformatie vinden en zijn er met de app trailers te bekijken.


In de televisiegids zie je direct uit welk jaar de film komt en een beoordeling in de vorm van een aantal sterren. Als je vervolgens op de film klikt vind je achtergrondinformatie, trailers en uitzendtijden. Bij de achtergrondinformatie zie je ook welke acteurs er in de film spelen en vanuit hier kun je weer doorklikken naar andere films.

Een handige functie is dat je een herinnering kunt instellen. Met één klik zet je zo’n herinnering aan en vervolgens krijg je een push notificatie als de film begint. Films delen met vrienden via sociale netwerken is ook mogelijk.

Film1 bevat niet alleen informatie over films die momenteel op de zenders draaien, maar ook over films die enkel nog in de bioscoop te zien zijn. In totaal bevat de applicatie informatie over 10.000 films en kun je meer dan 1.000 trailers bekijken.

Downloaden: Film1 (gratis)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.