SEGA heeft meer plannen voor iPhone-games

SEGA-president Simon Jeffery is onder de indruk van de iPhone als gamesplatform en kondigt meer SEGA-titels aan. De ontwikkelaars van Super Monkey Ball zijn van plan om een aparte iPhone-divisie op te zetten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Simon JefferyHet succes van Super Monkey Ball op de iPhone smaakt naar meer. Tijdens een interview op de E3 gamesbeurs sprak SEGA-president Simon Jeffery verschillende keren over de iPhone als gameconsole. De iPhone heeft volgens hem alles wat de N-Gage niet had: “Waarom mensen crappy games op hun mobiele telefoon spelen, zal ik nooit begrijpen. De iPhone verandert dat compleet. Je kunt games in Dreamcast-kwaliteit op dit kleine apparaatje spelen.”


Jeffery is erg blij met de respons op Super Monkey Ball en vertelt dat er al vroeg overleg met Apple was over de plannen om games te ontwikkelen. Daardoor kon SEGA al vanaf het begin met de accelerometer bezig. Het bedrijf gaat nu een flink aantal mensen op het ontwikkelen van iPhone-games zetten. Een aantal titels van Dreamcast kunnen we verwachten, maar of er ook Sonic-games op de iPhone beschikbaar komen wil Jeffery nog niet kwijt.

Other Ocean Interactive, die samen met SEGA de iPhone-versie van Super Monkey Ball heeft ontwikkeld, gaat een aparte iPhone-divisie oprichten. Ze zijn “extreem positief” over het werken met Apple’s SDK.

Via: Kotaku

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.