Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Apple lanceert ‘Try Before You Buy’-sectie in App Store

Apple heeft een aparte 'Try Before You Buy'-sectie in de Amerikaanse App Store gelanceerd zodat mensen apps eerst kunnen proberen voordat ze de betaalde versie moeten aanschaffen.

Try Before You Buy in de Amerikaanse App StoreEén van de meest gehoorde klachten over de App Store van Apple is dat de meeste applicaties niet kunnen worden uitgeprobeerd voordat je er daadwerkelijk voor moet betalen. Zeker bij applicaties die meer dan enkele euro’s kosten zal dat mensen ervan weerhouden om tot aanschaf over te gaan. Om mensen uiteindelijk tot aankoop van de volledige versie te verleiden, brengen ontwikkelaars versies van hun apps met beperkte functionaliteit uit. Apple heeft ongeveer honderd van deze gratis ‘lite’-apps een plek in de Try Before You Buy-sectie in Amerikaanse App Store gegeven.


Het is nog onduidelijk of Apple het Try Before You Buy-concept tot de lite-versies wil beperken of dat we in toekomst ook betaalde apps eerst kunnen proberen. Velen zullen zich nu tot The Pirate Bay en andere download-sites wenden omdat ze de aankoop van een app niet alleen op basis van screenshots in de App Store kunnen of willen doen. Het daadwerkelijk aanschaffen van de app – ook als deze bevalt – wordt natuurlijk vaak vergeten. Mogelijk wil Apple met Try Before You Buy proberen dit illegaal downloaden en installeren van betaalde apps tegen te gaan.

De Try Before You Buy-sectie is te vinden door in de Amerikaanse iTunes Store bovenaan op App Store te klikken zodat het dropdown-menu verschijnt. Daar kun je ‘Free On the App Store’ selecteren en de Try Before You Buy-apps vinden.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.