Gerucht: half augustus media-event voor nieuwe iPod touch, iOS 4 voor iPad

Er gaan geruchten dat Apple half augustus een media-event gepland heeft voor de introductie van de nieuwe iPod touch met frontfacingcamera en meer informatie zal geven over iOS 4 voor de iPad.

Steve JobsEr gaan opnieuw geruchten dat Apple voor deze maand een media-event heeft gepland. Eind vorige maand meldde de Italiaanse website iSpazio al dat Apple van plan is om in augustus een media-event te gaan houden, een datum had de website echter niet. Gisteren kwam de Braziliaanse website MacMagazine (Google Vertaling) met nieuwe informatie: het event staat gepland voor half augustus, ergens in de week van 16 tot 20 augustus.


De website claimt op basis van een ‘betrouwbare bron binnen Apple’ ook te weten wat er aangekondigd wordt. Zo zou de de focus van het event liggen op de vierde generatie iPod touch. Hiervan doken eerder al verschillende onderdelen op, waaruit bleek dat de nieuwe iPod touch, evenals de iPhone 4, mogelijk ook een frontfacing-camera krijgt waarmee FaceTime mogelijk is. In de onlangs vrijgegeven derde bèta van iOS 4.1 doken al aanwijzingen op voor FaceTime op basis van e-mailadressen in plaats van telefoonnummers.

Een ander onderwerp dat tijdens het event aan bod komt is de langverwachte iOS 4-update voor de iPad. Apple maakte eerder al duidelijk dat deze update dit najaar zijn weg zal vinden naar de iPad-gebruiker, maar een exacte datum heeft het bedrijf nog niet gegeven. Dit media-event lijkt dan ook een goed moment om meer bekend te gaan maken over de softwareupdate, die waarschijnlijk onder meer multitasking en het indelen van applicaties in mappen zal gaan ondersteunen. Voorgaande jaren lanceerde Apple grote tussentijdse softwareupdates, zoals iPhone OS 3.1, tijdens dergelijke media-events.

Apple’s traditionele media-event in september of oktober — dat nu dus mogelijk al over iets meer dan een week plaatsvindt — staat doorgaans in het teken van alles wat met muziek te maken heeft. Er gaan geruchten dat Apple naast de nieuwe iPod touch ook een nieuwe iPod nano op de plank heeft, die kleiner is dan zijn voorganger en bovendien niet meer met een fysiek klikwiel zal zijn uitgerust. Ook zou Apple twee nieuwe MacBook Air-modellen gaan introduceren. Volgens de geruchten staan die updates echter niet gepland voor déze, maar voor volgende maand.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.