Golf Examen voor de iPhone: oefenen voor je Golfvaardigheidsbewijs (GVB)

Golf Examen is een iPhone-applicatie waarmee je het GVB-examen kunt oefenen. Alle bijna 400 vragen voor het Golfvaardigheidsbewijs vind je in deze app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

golfexamenDe Nederlandse ontwikkelaar Sixpack heeft een applicatie uitgebracht voor golfliefhebbers. Golf Examen is een applicatie waarmee je de officiële golfregels kunt oefenen, als voorbereiding op het GVB-examen (Golfvaardigheidsbewijs). Gevorderde spelers kunnen met de app hun kennis van de golfregels weer eens opfrissen. In de app vind je de officiële examenvragen, zoals opgesteld door de Nederlandse Golf Federatie (NGF).


Sixpack heeft voor een betaalmodel gekozen, waarbij je de applicatie gratis kunt installeren. Met de gratis versie kun je 20 van de bijna 400 officiële NGF-examenvragen oefenen. Wil je toegang tot alle vragen, dan is er een mogelijkheid om via een In App-aankoop te upgraden naar de volledige versie. Via de applicatie kun je dan onbeperkt theorie-oefenexamens voor het GVB doen. Na het beantwoorden van de selectie vragen zie je meteen of je geslaagd zou zijn voor het echte GVB-examen. Helaas is in de App Store en in de applicatie zelf niet meteen te zien hoeveel de upgrade kost. Pas bij de pop-up voor het bevestigen van je aankoop is pas te zien dat het €2,39 kost.

Update: de ontwikkelaar heeft de prijs aan de App Store-omschrijving toegevoegd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De applicatie is gemaakt door een externe ontwikkelaar, maar met goedkeuring van de Nederlandse Golf Federatie. Vandaar dat de officiële examenvragen in de app aanwezig zijn. Verder is het zo dat de antwoorden tussentijds worden opgeslagen, zodat je altijd terug kunt naar eerdere vragen. Ook is het mogelijk om halverwege te stoppen en op een later moment terug te keren naar het punt waar je was gebleven.

De proefexamens zijn steeds verschillend: ieder proefexamen bevat weer andere vragen, die ook steeds in een andere volgorde in beeld verschijnen. De app is al aangepast voor iOS 4 en ondersteunt onder andere multitasking. Er is in de App Store sinds afgelopen juni een andere app te vinden, die GVB Examen heet en €2,39 kost.

Downloaden: Golf Examen (gratis)

golfexamen sixpack

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.