WhatsApp Messenger en Ether krijgen update

WhatsApp en Ether hebben beide een update gekregen. Bij WhatsApp zijn nieuwe functies toegevoegd en bij de radioapplicatie Ether is het crashen verholpen.

whatsapp-etherTwee populaire applicaties voor de iPhone hebben een update gekregen: WhatsApp Messenger en de radio-applicatie Ether. WhatsApp is een messenger waarmee je berichtjes kunt uitwisselen tussen vrienden. De applicatie maakt gebruik van het datanetwerk en Wi-Fi, zodat je honderden berichtjes per dag kunt sturen, zonder dat het een cent kost. Er is ook een applicatie voor Blackberry en je krijgt een push-notificatie zodra er een nieuw bericht is binnengekomen.


Als je WhatsApp nog niet kent, dan heb je de afgelopen maanden de top 10 van bestverkochte apps niet meer geraadpleegd. De app staat al maandenlang op nummer 1 in de lijst, nog net boven Angry Birds. Als je bedenkt dat Angry Birds al 6,5 miljoen keer is verkocht, dan moeten de verkoopcijfers van What’s App ook fenomenaal zijn.

whatsapp

In de nieuwste versie van WhatsApp is volledige ondersteuning voor URL’s toegevoegd onder iOS 4. Zie je een website, telefoonnummer of e-mailadres in een berichtje staan, dan kun je erop klikken om naar de bijbehorende applicatie te gaan: Safari, Telefoon of Mail. Ook is de ordening van de chathistorie verbeterd en zijn er diverse problemen opgelost.

Voor WhatsApp is zoals gezegd ook een Blackberry-applicatie beschikbaar. Mocht je vrienden hebben die een Blackberry of Android-toestel gebruiken, dan is PingChat een betere keuze: die heeft namelijk clients voor iPhone, Blackberry én Android.

Downloaden: WhatsApp (€0,79)

ether radioNiet meer in de top 10, maar wel populair is Ether, een radio-applicatie van een Nederlandse ontwikkelaar. Ether staat bekend om het mooie uiterlijk en de mogelijkheid om aan de hand van losse pakketten bijvoorbeeld Nederlandse of Belgische zenders toe te voegen. Ether heeft bij deze update alleen aanpassingen gekregen om de problemen met het crashen van de app op te lossen. Mocht je nog steeds last daarvan hebben, dan kun je de ontwikkelaar op de hoogte stellen via @pandapps.

Downloaden: Ether (€0,79)

Tipgever: Olaf

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 59 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.