Persoonlijke assistent Siri stuurt push-berichten

De nieuwste versie van Siri (3.2) verzendt push-berichten naar gebruikers, bijvoorbeeld als een film bijna begint of als je hebt afgesproken met iemand in een restaurant.

iphone SiriSiri, de persoonlijke assistent op de iPhone, stuurt vanaf nu push-berichten naar gebruikers. In april kocht Apple het bedrijf Siri voor 200 miljoen dollar. De software, die vooralsnog alleen in de VS te downloaden en te gebruiken is, koppelt spraakherkenningsoftware (van Nuance Communications) aan de technologie van diverse webservices zoals Google Maps, OpenTable en FlightStats. Zo kun je vinden welke films er draaien en een tafel in een restaurant reserveren.

Siri is erg slim. Stel, je zegt: “ik zoek een restaurant vlakbij het station van Amsterdam”, dan filtert de applicatie de woorden “restaurant”, “vlakbij het station” en “Amsterdam”. Vervolgens geeft Siri je persoonlijke suggesties.


De nieuwste versie van Siri (3.2) verzendt push-berichten naar gebruikers, bijvoorbeeld als een film bijna begint of als je hebt afgesproken met iemand in een restaurant. Daarnaast kunnen gebruikers bestaande OpenTable reserveringen aanpassen, gesproken verzoeken aanpassen en zijn er verschillende bugs verwijderd.

Met een Amerikaanse iTunes-account is Siri gratis te downloaden. Wil je de applicatie in Nederland gebruiken? Dat kan, maar zorg wel dat je een goed Amerikaans accent hebt!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.