Foursquare vertelt wanneer je Mayor wordt

Benieuwd hoeveel dagen je nog moet inchecken om Mayor te worden van een Foursquare-locatie? Dat is vanaf nu te zien!

foursquareJe gaat dagelijks naar een discotheek in je stad. Niet om meiden te scoren of met vrienden te kletsen, maar om in te checken bij Foursquare. Helaas lukt het je maar niet om de status Mayor te bereiken. Tot nu toe kon je niet weten hoeveel check-ins je mistte om Mayor te worden. Gelukkig is dit vanaf nu wél mogelijk. Wanneer je nog maar tien check-ins verwijderd bent van de status Mayor, dan krijg je automatisch een berichtje te zien. In plaats van “je hebt nog tien check-ins nodig” zegt Foursquare “je bent nog tien dagen verwijderd van de status Mayor”.


Waarom gebruikt Foursquare ‘dagen’ en niet ‘check-ins’? Heel simpel: de Mayor is niet degene die het vaakst incheckt. De Mayor is namelijk degene die de meeste dagen incheckt. Stel, persoon A checkt vijftien keer op drie dagen in en persoon B checkt dertien keer op vier dagen in, dan is persoon B de Mayor.

FoursquareDe Mayor is iemand die de afgelopen zestig dagen de meeste dagen incheckte op één specifieke locatie. Wanneer je iedere dag ergens incheckt, ben je na twee maanden vrijwel zeker Mayor. Of er moet nog een andere persoon zijn die ook iedere dag incheckt.

Om het nog makkelijker te maken is er de applicatie Future Checkin voor de iPhone. Hiermee check je automatisch in bij Foursquare-locaties in de buurt.

Nog niet bekend met Foursquare? Het is een sociaal netwerk waarbij je kunt inchecken op locaties en daarmee punten kunt verdienen. Ook kun je badges verdienen en, als je degene ben die het vaakst is ingecheckt op een locatie, de mayor (burgemeester) worden. Feest.je is de Nederlandse concurrent van Foursquare.

Downloaden: Foursquare (gratis)

Via: ReadWriteWeb

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.