App Store haalt onofficiële mijlpaal van 250.000 iPhone-apps

Apple heeft de grens van 250.000 iPhone-applicaties gehaald, zo meent de website 148apps. Het gaat daarbij vooral om apps in de categorie boeken, games en entertainment. Ook is 70 procent betaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

app storeAls Apple volgende week een muziekevenement organiseert, krijgen we misschien ook te horen hoeveel apps er ondertussen in de App Store te vinden zijn volgens de officiële telllingen van Apple. Als de meting van de website 148Apps.biz klopt, zit Apple op een mooi rond getal: er zijn momenteel namelijk 250.000 applicaties in de App Store te vinden. Afgelopen vrijdag zou de mijlpaal van een kwart miljoen zijn gepasseerd.


Dat is 2 jaar en 49 dagen nadat Apple’s mobiele applicatiewinkel openging. Het gaat hierbij om niet-officiële cijfers die in vergelijking met andere websites kunnen verschillen. AppShopper.com, een andere bekende website die iPhone-applicaties indexeert, is namelijk al een stuk verder: 253.777 applicaties, waaronder 24.334 voor de iPad. 148Apps.biz telde zaterdagochtend 251.007 applicaties, gemaakt door 50.304 ontwikkelaars. Bij dergelijke tellingen wordt meestal alleen gekeken naar apps die in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar zijn. Daarbij tellen applicaties die inmiddels zijn verdwenen, niet mee.

148apps groei

148Apps maakte ook een cirkeldiagram om de verdeling over de categorieën te laten zien. De grootste categorie is boeken (17%), gevolgd door games (14%) en entertainment (11%). Van alle apps is 70% betaald, terwijl dat bij Google’s Android Market precies andersom is: daar is 64% gratis.

148apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.